natuurtuinen

 

Gifvrije, kunstmestloze bloemrijke tuinen, vol met inheemse kruidachtige planten. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Een veilige haven voor insecten en andere diersoorten, waar de natuur in alle rust haar gang kan gaan. Een tuin die biodiversiteit stimuleert.

"Afgevallen bladeren zijn van onschatbare waarde voor dieren en de bodem. Laat ze in de winter gewoon liggen..."

Salland Zoemt laat zich graag inspireren en bezoekt daarom geregeld natuurtuinen en boomgaarden. Vanzelfsprekend inspireert Salland Zoemt zelf ook, door

geïnteresseerden een rondleiding te geven in eigen tuin. Door verhalen te delen en ideeën uit te wisselen, help je elkaar en de dierlijke tuinbewoners mee.

 

Daarnaast is tuinieren een heel gezonde bezigheid, die niet alleen de zintuigen stimuleert, maar ook een positieve werking heeft op je mentale en fysieke gesteldheid. Natuurtuinen zijn echter niet zomaar tuinen. Ze leveren een enorme bijdrage aan de biodiversiteit en zijn een inspiratiebron voor geïnteresseerden.

 

Lijkt het u leuk om ook een keer mee te gaan op excursie? Houd de website Hier in Salland dan in de gaten voor specifieke data en tijdstippen of neem gerust contact met ons op via de e-mail: sallandzoemt@gmail.com. Voor 2022 staan er excursies gepland in Hoonhorst, Olst, Broekland en Raalte.